O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Zahtevna obnova nasipov med morjem in solinami

V okviru projekta LIFE+ MANSALT potekajo tudi dela na obnovi čelnih nasipov, nasipov, ki predeljujejo soline od morja. Ti nasipi so v izredno slabem stanju; posamezni odseki so bili zgrajeni v času pred drugo svetovno vojno in od tedaj nikoli temeljito obnovljeni.

Prek razpok v teh nasipih se vode prelivajo prek pomembnih življenjskih okolij na solinah in dolgotrajne poplave niso ugodne ne za živi svet ne za objekte kulturne dediščine na solinah. 
V prvi fazi del na teh objektih je bilo treba izvesti obsežna pripravljalna dela; ne le , da je bilo treba izobraziti novo zaposlene delavce (v okviru projekta LIFE+ je bilo zaposlenih 21 novih delavcev za obnovo nasipov!), potrebna so tudi pripravljalna dela (ureditev dostopnih poti in deponije gradbenega materiala zunaj območja parka). Tudi nekatera pripravljalna dela se izvajajo pretežno ročno (npr. priprava oziroma obdelava kamna za vgradno v nasipe), podobno pa velja tudi za obnovo zidov. V prvi fazi je treba najprej začasno zamašiti  razpoke v zidovih in tako omogočiti, da se bodo dela sploh lahko izvajala. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios