O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Začelo se je!

V KPSS so se pričela prva izvedbena dela v okviru projekta LIFE na nasipih.Po fazi načrtovanja, ki vključuje tudi dodatno usposabljanje zaposlenih in izvedenih pripravljalnih delih delavci podjetja Soline d.o.o. vgrajujejo skalomet, ki bo varoval kamniti zid na Piči, na območju, ki se ponaša z veliko pestrostjo vrst in habitatov na Leri.

Pred vgradnjo skalometa je bilo treba še utrditi obstoječi kamniti zid in ga nadvišati, saj je zaradi klimatskih sprememb pričakovati, da se bo v prihodnjih desetletjih gladina morja nekoliko povišala. Vloga skalometa je predvsem v tem, da razbija močno energijo valov, ki udarjajo v kamniti zid, ta pa ima nalogo, da prestreza visoko valovanje morja. V zadnjih letih na solinah opažamo, da so pojavi visokih plim pogostejši, to pa ogroža gnezdeče solinske ptice in značilno slanoljubno rastlinstvo, saj se morje nenadzorovano prelije prek Piče ravno v času, ko so tam negodni mladiči na tleh gnezdečih ptic. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios