O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Resničnostni šov v KPSS

Ob prebiranju naslova tega prispevka je morda koga zaskrbelo...pa saj niso v solinah pozabili na okoljsko sprejemljivo etiko in moralo ter zapadli pod nezdrave vzorce zahodne civilizacije?

Ne, nič od tega! V okviru projekta LIFE+ so bile v preteklih dneh nameščene kamere, ki prenašajo sliko z gnezdišč redkih in ogroženih čiger na velik zaslon v centru za obiskovalce parka. Obiskovalci si tako – ne da bi kakorkoli motili življenje teh ogroženih ptic – lahko ogledujejo njihove navade v času gnezdenja, leženja jajc in izvalitve ter hranjenja mladičev, pa tudi medsosedske spore v koloniji čiger. Čigre gnezdijo na tleh na manjših otočkih na Fontaniggeah. Njihova legla so pogosto plen kopenskih (kuna, lisica, jazbec, potepuški psi…) in zračnih (sive vrane, srake, galebi…) plenilcev. Prek postavljenih kamer, ki noč in dan beležijo dogajanja na gnezdiščih si upravljavci parka obetamo, da bomo prišli do novih spoznanj, kako učinkoviteje zavarovati gnezdišča čiger pred plenilci.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios