O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Projekt LIFE zagotavlja nov »lajf« za lokalno prebivalstvo

S prvim oktobrom 2010 smo v okviru LIFE projekta v podjetju Soline d.o.o. zaposlili 21 novih delavcev, večinoma domačinov, z znanji s področja gradbenih del. V naslednjih petih letih, kolikor traja projekt, bodo sodelovali pri večjih obnovitvenih delih na nasipih, s katerimi bo zagotovljen nadzor nad vodnim režimom na solinah.

Ena od posebnosti njihovega delovnega okolja je tudi v tem, da zaposleni razumejo, da so območja Natura 2000, kamor se uvrščajo tudi Sečoveljske soline, namenjena primarno varovanju narave, še posebej njene biotske raznolikosti, kar pomeni, da ima narava v teh območjih prednost. V ta namen je bilo za zaposlene organizirano tudi predavanje o povezanosti človeka in narave na solinah in o tem, kako se bo ta odnos prek projekta LIFE ohranjal še v prihodnje.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios