O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Predstavitev pobude za podaljšanje letališke steze

Konec aprila je Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za prostor, predstavilo dopolnjeno pobudo za državni prostorski načrt za Letališče Portorož, katere investitor je Ministrstvo za promet, Direktorat za civilno letalstvo.

Opis načrtovanih prostorskih ureditve vsebuje 2 varianti. Obe predvidevata podaljšanje asfaltirane letalske steze in spremljajočega širšega (neasfaltiranega) utrjenega dela steze, ki mu pravijo strip v območje Natura2000 - Sečoveljske soline. Takšen poseg je s stališča zagotavljanja ugodnega ekološkega stanja habitatov in vrst v KPSS popolnoma nesprejemljiv, hkrati pa ogroža tudi nadaljevanje tradicionalne pridelave soli v podjetju SOLINE d.o.o. in ogroža delovna mesta za lokalno skupnost (89 zaposlitev v podjetju SOLINE). Januarja 2011, ob obisku vodje Enote LIFE Narava pri Evropski komisiji, g. Angela Salsija, v Ljubljani, so predstavniki Evropske komisije izrecno opozorili, da vsakršno poseganje v območje Natura2000  ni sprejemljivo in zahtevali, da o tem nemudoma obvestimo Komisijo.

Povezava do spletne strani MOP.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios