O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Posvet ‘PRILOŽNOSTI OKOLJA IN PODNEBJA’

V ponedeljek, 26. marca smo se v Ljubljani udeležili delovnega posveta ‘PRILOŽNOSTI OKOLJA IN PODNEBJA’ - o vzpostavitvi programa za okoljske in podnebne ukrepe LIFE, ki ga je organizirala evropska poslanka Dr. Romana Jordan.

V razpravi smo udeleženci iz različnih sektorjev opozorili na številne predvsem procesne težave, s katerimi se srečujemo pri prijavi in izvajanju projektov LIFE. Nova direktiva predvideva za področje okolja in podnebnih sprememb 3,6 milijarde € sredstev za obdobje 2014-2020.
Dr. Romana Jordan je posvet organizirala kot poročevalka za predlog Uredbe o vzpostavitvi programa za okoljske in podnebne ukrepe (LIFE), ki je v obravnavi v Evropskem parlamentu in je dosegljiv tudi na: www.romanajordan.si/lifeKPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios