O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Obisk ekipe švedskega LIFE projekta v KPSS

Dne 28.9.2011 so nas obiskali vodja in ekipa sodelujočih pri švedskem LIFE projektu MIA (LIFE07NAT/S/000902), ki se ukvarja z obnovo in upravljanjem habitatov v območju Arhipelaga Malaren.

Njihove akcije ekološke obnove so zahtevne, saj so namenjene zagotavljanju ugodnega ekološkega stanja za gozdne habitate in pol-naravna območja. KPSS so obiskali z namenom izmenjave izkušenj praks in tehnik ekološke obnove. Predstavili smo jim projekt LIFE+ MANSALT, v katerem izvajamo obsežna dela ekološke obnove, posebej v težavnih terenskih razmerah (solinsko blato, vpliv valovanja in plimovanja...). Po predstavitvi smo si ogledali tudi, kako potekajo obnovitvena dela na Fontaniggah (izkop jarkov za omogočanje večjega pretoka in s tem vnosa kisika v vodne površine opuščenih solnih polj ter preprečevanje dostopa kopenskim plenilcem, kot sta lisica in kuna) in na Leri (obnova starodavnih kamnitih zidov ob kanalih in vgradnja skalometa za razbijanje moči valov).KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios