O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Nadzorni obisk projekta LIFE+ MANSALT

Včeraj nas je obiskal dr. Mitja Kaligarič, zunanji nadzornik LIFE nadzorne skupine, ki je na rednem obisku preveril tehnični napredek in finančno vodenje projekta LIFE MANSALT.

Na terenskem ogledu smo mu pokazali ključne aktivnosti in rezultate dosedanjega dela. Projekt se nagiba v drugo polovico in delo poteka po načrtu. Do konca meseca bodo v celoti izvedena načrtovana dela pri obnovi čelnih nasipov in izlivnega odseka levega brega kanala Drnica. Dela na levi brežini Jernejevega kanala potekajo s polno paro. V naslednjih mesecih bo vgrajena zapornica na ustju kanal Pichetto, s čemer se bo še pospešilo delo na obnovi zidov ob tem kanalu in kanalu Curto.

Glavni namen opisanih obnovitvenih del je zagotoviti nadzor nad vodnim režimom v solinah, s čemer bodo zagotovljene ugodne razmere za živi svet solin, predvsem za značilno slanoljubno vegetacijo, solinske ptice, ribe in želvo sklednico.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios