O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Nadaljujemo z LIFE delavnicami

Prejšnji teden smo obiskali Vrtec Sveti Peter in Vrtec Sečovlje, kjer smo otroke pobliže spoznali z okoljem solin. Poleg predstavitve solinarstva smo velik poudarek posvetili tistim živalim in rastlinam, ki so navezane na slano okolje.

Predstavili smo pomen in funkcije mokrišč, kamor sodijo tudi soline, in vlogo teh območij za ohranjanje biotske pestrosti. Po tem uvodu so otroci sami izdelali 'igračo' v podobi značilne solinske vrste ptic  – polojnika. Ugotovili so, da ima polojnik, tako kot veliko vrst, ki prebivajo v mokriščih, dolg kljun in dolge noge saj prebiva v območjih s plitvo vodo.

V tem tednu pa so nas obiskali četrtošolci in petošolci iz Osnovne šole Sečovlje. Tokrat so jih zanimale predvsem rastline, ki uspevajo v parku in življenjska okolja. Sprehodili smo se po Fontaniggah in s pomočjo delovnih listov ugotavljali, kako je nastala pred več stoletji ravnica ob izlivu reke Dragonje in kakšni pogoji so potrebni, da se naselijo slanoljubne rastline. Otroci so se odločili, da bodo tudi sami izdelali model slanega življenjskega okolja in ga razstavili v šoli. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios