O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

LIFE dogodek na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje

V petek, 18.5.2012 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje organiziralo srečanje ob praznovanju 20. obletnice evropskega finančnega programa LIFE in direktive o habitatih.

Na srečanju sta pomen programa LIFE za EU in Slovenijo predstavila minister Franc Bogovič in Nacionalna kontaktna oseba za program LIFE mag. Julijana Lebez Lozej. Dr. Mitja Kaligarič je spregovoril o pomoči in nadzoru konzorcija Astrale za izvajalce projektov, mag. Vesna Kolar Planinšič pa je predstavila začetke prijavljanja LIFE projektov v Sloveniji.
Preko posnetka je prisotne pozdravil tudi vodja LIFE enote na Generalnem direktoratu za okolje Evropske komisije Angelo Salsi, ki je pohvalil napore slovenskih prijaviteljev in izvajalcev LIFE projektov.
Po uradnem delu je sledil ogled razstave na temo LIFE projektov  v Sloveniji. Tudi Soline so za razstavo pripravile 4 roll-upe s predstavitvijo ključnih vsebin obeh LIFE projektov. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios