O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

KPSS na obisku v regionalnem parku Delta del Po

Med 22. in 27. majem 2006 se je ekipa KPSS mudila na strokovni ekskurziji pri italijanskemu partnerju našega projekta LIFE - Parco del Delta del Po.

Večji del ekipe je v Comacchio prispel že v ponedeljek 22.5.2006 zgodaj zjutraj, ostali trije pa so se nam pridružili v sredo popoldan. Namen obiska je bil povsem deloven, saj je bilo potrebno z italijanskim partnerjem doreči še zadnje aktivnosti, ki so povezane z našim LIFE projektom. Seveda pa je bilo dovolj časa tudi za bolj ali manj strokovne ekskurzije in oglede parka. Uslužbenci parka Delta del Po so se potrudili in nam v kratkem času omogočili oglede vseh najbolj zanimivih zavarovanih območij znotraj, sicer obsežnega regijskega parka Delta del Po. Ogledali smo si zanimiv poplavni gozd Punte Alberete, obsežno mokrišče Valle Mandriole, soline v Comacchiu, Volano, Goro, Gorino in pa seveda tudi sipine v laguni. Tja smo se odpeljali s čolnom. Obvezno prehranjevanje je bilo usmerjeno tudi k spoznavanju in izmenjavi vsakovrstnih izkušenj. V juliju nam bo osebje parka Delta del Po vrnilo obisk.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios