O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Konferenca Federacije EUROPARC, Genk, Belgija, 22.-25.10.2012

Letošnje srečanje združenja evropskih zavarovanih območij in letna skupščina Federacije EUROPARC sta potekala v Genku, v Belgiji, med 22. in 25.oktobrom. Nosilna tema srečanja je bila ”Re-connect” (povezave narava-narava, ljudje-narava, podjetja-biotska pestrost, politike-prakse).

Več predavanj in delavnic in številni pomembni gostje, med njimi tudi Komisar za okolje pri EU dr. Janez Potočnik, so pritegnili pozornost številnih sodelujočih. Srečanje je bilo namenjeno tudi obeležitvi 20-letnice sprejema Habitatne direktive in promociji omrežja Natura 2000. Program LIFE je bil izpostavljen kot ključni finančni mehanizem za podporo naravovarstvenim prizadevanjem na območjih Natura 2000. Srečanja se je udeležil tudi Andrej Sovinc, vodja parka, ki je v diskusiji z drugimi upravljavci območij Natura 2000 in tistimi, ki odločajo o načrtovanju teh območij predstavil tudi izkušnje z izvajanjem projekta LIFE+ MANSALT v Sečoveljskih solinah.
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios