O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Delavnice za osveščanje javnosti

V okviru projekta LIFE bo organiziranih kar 80 delavnic, na katerih bodo udeležencem predstavljene posebnosti biotske raznovrstnosti območja, namen projekta LIFE, prednosti in pomen omrežja Natura 2000 za varstvo vrst in habitatov na načelu ohranjanja in trajnostne rabe, ki omogoča ljudem ter živemu svetu življenje v sožitju. Na delavnicah bo poudarek tudi na razumevanju povezanosti solinskih okolij, vrst in človeka.

Prve delavnice so že bile izvedene ob svetovnem dnevu mokrišč, 2. februarju 2011. Delavnic se je udeležilo 100 otrok iz Osnovne šole Lucija, Osnovne šole Sečovlje in Osnovne šole Borcev za severno mejo Maribor.
Na delavnici smo otrokom predstavili pomen mokrišč, soline kot mokrišče, ogrožene vrste in načrtovano obnovo solin s sredstvi projekta LIFE MANSALT .KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios