O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Delavnic LIFE se je udeležilo že več kot 1.500 otrok

V sklopu projekta LIFE izvajamo tudi izobraževalne delavnice. Od začetka projekta do danes je delavnice obiskalo že več kot 1.500 otrok v starosti od 3 – 14 let. Z veseljem ugotavljamo, da otroci in mentorji delavnice lepo sprejemajo in da se ob njih tudi veliko naučijo.

Osnovni namen delavnic je osveščanje o pomenu območij kot so soline za preživetje ogroženih živalskih in rastlinskih vrst, katerim se življenjska okolja zaradi človekovih posegov in dejavnosti vse bolj krčijo. Otroci na delavnicah izdelajo model gnezdišča ene od ''solinskih'' ptic, čigre, spoznajo, kako pomembno je ohranjati ugodne razmere za živi svet solin in ukrepe, ki s katerimi Evropska komisija prek programa LIFE+ zagotavlja sredstva za ohranjanje najvrednejših območij za varstvo vrst in habitatov v okviru omrežja ekološko pomembnih območij Natura 2000. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios