O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

8. strokovni posvet – Pregled upravljanja območij Natura 2000

3.11.2013 je v Ljubljani potekal 8. strokovni posvet – Pregled upravljanja območij Natura 2000, ki ga je organiziral Zavod RS za varstvo narave.

V letu 2013 je Slovenija sprejela dopolnitve Uredbe o območjih Natura 2000. Evropski Komisiji je Slovenija oddala drugo poročilo o stanju vrst po Direktivi o habitatih. Izteka pa se tudi prvi Program upravljanja območij Natura 2000 za obdobje 2007-2013. Pripravljene so bile analize doseganja ciljev in izvajanja ukrepov upravljanja Nature 2000, ki so bile skupaj s poročilom po Direktivi o habitatih predstavljene na 8. strokovnem posvetu z naslovom Pregled upravljanja območij Natura 2000. Na posvetu smo v prostoru, namenjenemu predstavitvi posterjev o upravljanju z območji Natura 2000 predstavili tudi projekt LIFE MANSALT.

Vse predstavitve s posveta so na voljo na povezavi: http://www.zrsvn.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=54&id_informacija=594KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios