O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Sanacija leve brežine kanala Grande

Vlada Republike Slovenije je avgusta 2009 sprejela sanacijski program za odpravo posledic škode, ki je nastala po visokem plimovanju.

Škoda je nastala 1.decembra 2008 v Sečoveljskih in Strunjanskih solinah., ko sje morje zaradi izredno visokega plimovanja prestopilo bregove soli.
V okviru tega programa, ki je nastal ob sodelovanju pristojnih ministrstev za okolje in kulturo, že potekajo prva izvedbena dela tako v Strunjanjskih kot tudi Sečoveljskih solinah. V tem času poteka v KPSS obnova nasipov ob Drnici. V prihodnjih tednih bo končana obnova dostopne poti ob levem bregu Drnice, vključno s čelnim nasipom. Izvedena bo že tudi prva faza obnove brežine Drnice in sicer tako, da se bo v prihodnjem letu lahko pričelo z obnovo kamnitega zidu od izliva Drnice do območja upravne stavbe podjetja Soline. Hkrati bo izvedena sanacija odseka kamnitega zidu tudi na desni brežini Drnice ter obnovljena zapornica ob izlivnem delu kanala Lera.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios