O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Strokovno srečanje CLIMAPARKS v Dolomitih in Reziji

V okviru projekta CLIMAPARKS je od 12.12.2012 do 13.12.2012 v kraju Cimolais (Dolomiti, Italija) in kraju Prato (Rezija, Italija) potekal 2. projektni sestanek v okviru delovnega sklopa 2 (WP2), ki ga v okviru projekta CLIMAPARKS vodi in koordinira KPSS.

Kot je bilo dogovorjeno na konferenci v Matavunu 12.4.2012 bomo do konca februarja 2013 opravili pregled opravljenega dela vseh projektnih partnerjev ter preverili porabo sredstev v okviru monitoringa biodiverzitete.

V Cimolaisu smo si ogledali njihov center za obiskovalce ter v mestu Claut obiskal gradbišče, kjer v okviru projekta Climaparks nastaja nov center za obiskovalce, ki se bo oskrboval z električno energijo iz obnovljivih virov. 
Kot je bilo dogovorjeno, morajo vsi projektni partnerji zaključiti z monitoringom do naslednjega leta ter najkasneje do konca februarja 2013 pripraviti poročilo o izvedenih aktivnostih ter rezultate na cca. 30 straneh. Poročilo ter kasneje prevode v italijanski in angleški jezik z vsem slikovnim gradivom oddajo koordinatorju WP2 I. Škorniku do konca marca 2013.
Z obema partnerjema smo se pogovorili tudi o vsebinski zasnovi zaključne konference, ki jo bomo izvedli drugo leto v oktobru v Sloveniji ter o težavah parkov pri nas in v Italiji, saj je zaradi kriznih časov sredstev, namenjenih delovanju parkov, manj kot v preteklosti. V Italiji so parkom znižali dotacije za več kot 40 %. 
Dogovorili smo se, da v prihodnje poiščemo nove projekte in nove priložnosti za medsebojno sodelovanje in ohranimo mrežo parkov. 
Do konference v Cimolaisu, ki bo predvidoma v aprilu 2013, naj bi že imeli okvirne zasnove bodočega sodelovanja.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios