O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Obročkovalska postaja na Stojbah pod streho

Včeraj 8.7.2010 so vzdrževalci podjetja SOLINE Pridelava soli d.o.o. končali s postavitvijo lesene lope na območju obročkovalske postaje na Stojbah.


Obročkovalska postaja deluje v okviru KPSS vse od leta 2004. Območje je bilo tudi v preteklosti precej priljubljeno pri tistih ornitologih, ki so tam radi občasno "napeli mreže". Lov in obročkanje ptic v znanstvene namene je del strokovnega dela tudi v KPSS, toda brez ustrezne infrastrukture obročkovalska postaja ni povsem zaživela.
Z leti se je območje precej zarastlo. Prvo čiščenje območja smo izvedli že pred leti. S postavitvijo lesene lope, ki jo je omogočil projekt CLIMAPARKS, smo na lovišču postavili lesen objekt, v katerem bosta lahko istočasno delala 2 obročkovalca. V KPSS upamo predvsem na zunanje sodelavce, ki nam bodo v pomoč pri zbiranju favnističnih, predvsem selitvenih podatkov ptic pevk, s katerimi bomo vsekakor dopolnili vedenje tudi v projektu CLIMAPARKS.
V kratkem nameravamo na območju lovišča postaviti še ustrezno ozvočenje, lovišče pa bomo pred tem še temeljito pokosili.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios