O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

Delovni sestanek skupine za monitoring projekta CLIMAPARKS

Danes, 6.4.2011 se je v prostorih MMC KPSS na Leri odvijal sestanek delovne skupine za monitoring.

Delovnega srečanja se je udeležilo 14 projektnih sodelavcev iz vseh 4 slovenskih in dveh italijanskih parkov. Iz one strani meje so manjkali predstavniki parka Delta del Po in njihovega konzorcija, kot tudi predstavniki Provincie di Ravenna.

Srečanje smo pričeli v prijetnem vzdušju. Po uvodnem nagovoru vodje projekta Mateja Vranješa iz TNP,  je sledila predstavitev dr. Lovrenca Lipeja iz MBP, ki je predstavil smernice za podvodne raziskave, ki jih bodo kot zunanji strokovnjaki opravljali za Javni zavod Krajinski park Strunjan.
Vsi projektni partnerji so predstavili vizijo svojega dela in katere dejavnosti se v okviru projekta CLIMAPARKS že odvijajo. Ugotovili smo skupne iztočnice za pripravo metodologije monitoringa, ki pa se bodo med partnerji vsekakor razlikovale, kar narekujejo svojstvene značilnosti posameznih zavarovanih območij. 
Dogovorjeno je bilo, da bodo osnova za pomoč pri monitoringu ECN protokoli, ki jih je vodja WP2 I. Škornik že predstavil na prvem srečanju v Kobaridu
Po zaključku delovnega srečanja so si nekateri udeleženci ogledali še Fontanigge.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios