O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

KPSS na obisku Narodnega parka Lake District v Veliki Britaniji

V okviru projekta CLIMAPARKS je od 3.10.2011 do 6.10.2011 v Veliki Britaniji potekala strokovna ekskurzija in seznanitev s parkom dobre prakse znotraj EU. Na konferenci v Ravenni je bil izbran Narodni park Lake District.

Strokovne ekskurzije se je udeležilo 14 predstavnikov parkov iz Italije in Slovenije, ki sodelujejo v okviru projekta CLIMAPARKS - Triglavski Narodni Park (M. Vranješ), Krajinski park Strunjan (M. Starman, D. Putrle, S. Makovac), Krajinski park Sečoveljske soline (I. Škornik, M. Makovec), Park Škocjanske jame (V. Debevec, S. Šturm, S.Mozetič), Parco Naturale delle Prealpi Giulie (G. Goi, A. Benzoni),  Parco Regionale Veneto Delta del Po (V. Morandi, G. Gennari, F. Volpe).
Po prihodu v Kendal 3.10.2011 smo se ob 16. uri udeležili predstavitve "Nature Lakeland", ki so jo pripravili predstavniki lokalne istoimenske nevladne organizacije. Predstavnici Sue Savege in Anna Wrigglesworth sta predstavili projekte "Love your Lakes",  "Green Eden" in "Fresh Air is Free".
4. oktobra so nas v dopoldanskem času sprejeli na sedežu Narodnega Parka Lake District, kjer nam je Rebecca Willis, sicer vladna uslužbenka za klimatske spremembe, predstavila projekt "The Low Carbon Lake District Initiative".
Popoldan nas je sprejel parkovni naravovarstveni nadzornik (ranger) Steve Tatlock, ki nas je spremljal pri ogledu hiše "National Trust Footprint Building" v Murley Mossu. Tam smo imeli tudi predstavitev njihovega projekta pri gradnji  "slamnate" hiše. Kasneje smo se napotili peš tudi na krajši izlet v bližnjo okolico, kjer nam je Steve pokazal poškodbe, ki so nastale zaradi močnega deževja  in sanacijo sprehajalne poti po njem.
Ogledali smo si tudi Brockhole Visitor Centre, ki leži ob jezeru Windermere in tamkajšnjo infrasturkturo za obiskovalce.
5. oktobra smo si v mestu Rydal ogledali ekološko hišo "Cote How Organic House", ki deluje kot nastanitveni objekt za vse tiste turiste, ki si želijo miru in ekoloških počitnic, saj je hiša in bivanje v njej povsem ekološko usmerjena (ločevanje odpadkov, uporaba eko čistil, oprema je iz recikliranih stvari...). V  "Budgers Baru" so nam predstavili tudi njihov ekološki otok in ravnanje z odpadki. Tu sta nam članici "Windermere Catchment Restoration Programme" predstavili istoimenski projekt.
Dan smo zaključili z ogledom muzejske hiše Hill Top z vrtom Beatrice Potter, znane angleške ilustratorke otroških knjig, naravovarstvenice in naravoslovke.
O tem so pisali tudi angleški časopisi.KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios