O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

5. Konferenca projekta CLIMPARKS

V okviru projekta CLIMAPARKS so od 13.9.2012 do 14.9.2012 v Italiji potekale obveznosti projektnih partnerjev iz Italije in Slovenije. 13.9.2012 je v sejni sobi občinske palače Taglia di Po (Municipio di Taglio di Po) potekal sestanek projektnega sveta partnerjev.

Sestanek smo pričeli ob 11 uri s pregledom porabljenih sredstev in obveznosti za naslednje koledarsko obdobje. Prvi del sestanka je vodil Matej Vranješ, vodja projekta Climaparks (TNP). Pojasnil nam je nekaj novosti glede porabe stroškov. Povedal je, da smo do 5. poročila porabili le 44,7% sredstev. Opozoril nas je o terminih naslednjih poročil. Na koncu delovnega sklopa 1 smo določili datum naslednjega sestanka, in sicer le-ta naj bi bil na sedežu Naravnega parka furlanskih Dolomitov 11.4. in 12.4.2013. Naslednji je svoje delo predstavil projektni partner 7 (Regionalni Park Delte reke Pad Emilia Romagna). Predstavili so opravljeno delo v delovnem sklopu 4 (študijo o trajnostnem razvoju) ter zaključeno delo delovnega sklopa 2 (monitoring habitatov). Za njimi so o svojem delu poročali partnerji iz Naravnega parka furlanskih Dolomitov. S pomočjo zunanjih sodelavcev so predstavili opravljeno delo v delovnem sklopu 2, monitoring habitatov. Po odmoru so svoje delo v delovnem sklopu 2 predstavili še ostali partnerji. Zaradi odsotnosti I. Škornika, ki je vodja WP2, je podatke zbirala M. Makovec. 
V nadaljevanju smo v sklopu WP3 definirali ekskurzijo na Portugalsko v Park Peneda Geres. 
Kot zadnjo točko je v sklopu WP5 M. Vranješ, zaradi odsotnosti Š. Polak, ponovno opzoril o obveznostih v zaključnem poročilu in nalogah, ki jih posamezni partnerji imajo.
Sestanek se je končal ob 18h.
V večernih urah smo se udeleženci konference odpravili na ekskurzijo po delu reke Pad, ki jo je v sklopu občinskega praznika organizirala Občina Taglio di Po. Vodena ekskurzija je trajala 2 uri.

14.9.2012 smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili v rezervat Golena Cá Pisani, ki je oddaljen od Taglia di Po približno 15 km. Vodnica Elisabetta nam je na kratko predstavila rezervat, nakar smo se priključili tamkajšnjim obročkovalcem ptic. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios