O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

4. konferenca projekta ClimaParks

V okviru projekta CLIMAPARKS je od 12.04.2012 do 13.04.2012 v Matavunu potekala 4. konferenca projektnih partnerjev iz Italije in Slovenije. Konferenco je organizirala ekipa iz JZ Park Škocjanske jame.

12.4.2012 so v prostorih objekta "Pri Nanetovih" potekala poročila posameznih partnerjev in vodje projekta M. Vranješa o poteku dejavnosti po posameznih delovnih sklopih. 
Konference so se udeležili vsi partnerji, razen obeh parkov iz Delta del Po (Veneto in Emilia Romagna).
V okviru delovnega sklopa WP3 je S. Santi predstavil dosedanje delo vseh partnerjev in podal predlog za naslednji obisk "Parka dobre prakse". Predhodno je bil izbran park na Portugalskem - Peneda Geres. Predlagan termin obiska je od 1. do 5.10.2012. 
Konec oktobra je tudi konferenca v Comacchiu, ki naj bi jo po programu organizirali v parku Delta del Po (Emilia Romagna). Če je tam ne bodo uspeli organizirati, bo srečanje po predlogu VP v Trenti.
V okviru monitoringa biodiverzitete so o opravljenih aktivnostih poročali partnerji sami. Tudi v tem delu nismo dobili informacije o delu obeh parkov iz Delta del Po. Dela sicer potekajo po načrtih in predvidenih projektnih aktivnostih. Le-te mora do konference v oktobru preveriti vodja WP2 in za konferenco pripraviti poročilo o tem. Kot je bilo predlagano bo vodja WP2 do oktobra in morda še kasneje obiskal vse partnerje, da ugotovi kje so še morebitne težave pred zaključnim poročilom.
V okviru delovnega sklopa monitoringa obiskovalcev (WP4) je M. Costa iz Ravenne predstavil vmesno poročilo njihovega zunanjega partnerja - podjetja TMI, ki je zadolženo za obdelavo in interpretacijo podatkov o obiskovalcih in vremenu posameznih parkov.
V okviru delovnega sklopa WP5 smo bili ponovno obveščeni o obvezah javnega obveščanja glede poteka aktivnosti, tudi na našem spletnem portalu projekta, kjer manjkajo številne novice posameznih aktivnostih partnerjev.
VP je še enkrat izpostavil obseg končnega dokumenta (poročila), ki ga sestavljata daljša oblika (300 strani) in krajša oblika (15-20 strani). Zadnji rok za pripravo publikacij je 15. april 2013.
13.4.2012 smo si pod vodstvom S. Šturma in njegove ekipe iz JZ Park Škocjanske jame ogledali jamo. Seznanjeni smo bili tudi z nekaterimi projektnimi aktivnostmi, ki jih opravljajo v podzemlju. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios