O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

2. konferenca projektnih partnerjev iz Italije in Slovenije - CLIMAPARKS

V okviru projekta CLIMAPARKS je od 9.3.2011 do 10.3.2011 v Ravenni potekala 2. konferenca projektnih partnerjev iz Italije in Slovenije.

Konferenca je potekala v občinski sejni dvorani Ravenne. Prisotni so bili vsi projektni partnerji, konferenco je vodil vodilni partner (TNP), ki je vodil diskusijo o upravljanju in koordinaciji projekta in nas seznanil s porabljenimi sredstvi in zahtevami SVRL ter ESSR.  Finančnemu delu so sledile predstavitve posameznih delovnih sklopov od WP2 do WP6. Med drugim je bilo dogovorjeno, da KPSS še ta mesec pripravi splošna navodila za monitoring in skliče delovni sestanek strokovnjakov povezanih v sklopu monitoringa posameznih partnerjev. Kraj sestanka še ni bil dogovorjen, najverjetneje pa bo v KPSS. 
Sledila je predstavitev delovnega načrta DS 3, prikazano je bilo stanje aktivnosti (s prispevki posameznih partnerjev). Sledila je diskusija o navodilih za načrte energetske učinkovitosti. Predstavljeni so bili predlogi destinacij za obisk parkov dobre prakse. Predlagana Norveška je zaradi dejstva, da ni v EU odpadla in po glasovanju je bil izbran park Lake District v UK. Dogovorjeno je bilo tudi, da se ogleda prvega parka udeležijo vsi partnerji, drugi pa bo najverjetneje po izbiri partnerjev. Dogovorjen je bil tudi predvideni termin in to je zadnji teden v septembru ali prvi oktobru.
Predstavljena sta bila metodologija in predlog za zbiranje podatkov o podnebnih trendih in tokovih obiskovalcev v parkih. Sledila je diskusija o dokončni odločitvi metodologije in podatkovnih predlog,  Dogovorjeno je bilo, da se pripravi splošni obrazec z navodili, parki pa naj metodologijo kasneje priredijo svojim potrebam. Predstavljen je bil osnutek za spletno stran. Dogovorjena je bila domena www. climaparks.eu 
Naslednji dan, so nas predstavniki občine Ravenna odpeljali na ogled parka  Vena del Gesso, kjer smo si ogledali tudi njihov informacijski center. KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios