O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Zadnje novice

21.01.2015

SANACIJA MOSTU ČEZ KANAL SV. JERNEJA

Spoštovani obiskovalci Krajinskega parka Sečoveljske soline (KPSS), obveščamo vas, da bo zaradi sanacijskih del na dotrajanem mostu, ki vodi preko kanala Sv. Jerneja do recepcije vhoda na Leri, do nadaljnjega zaprt za ves promet, saj je njegova uporaba prepovedana.

Beri več
19.01.2015

Zgodbe o soli

Vabljeni na otvoritev fotografske razstave Zgodbe o soli, ki bo 23.1.2015 ob 17 uri, v razstavnem prostoru Caserma, v Krajinskem parku Sečoveljske soline.

Beri več
13.01.2015

V letu 2014 za 10.000 obiskovalcev manjši obisk KPSS

V letu 2014 je Krajinski park Sečoveljske soline obiskalo 38.435 obiskovalcev. 33.056 je bilo obiskovalcev na Leri, medtem ko si je 5.379 obiskovalcev ogledalo Muzej solinarstva na Fontaniggeah. Na Leri smo z vodniki opravili kar 460 vodenih ogledov, ki se jih je udeležilo 15.051 obiskovalcev.

Beri več
<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja >>

Mokrišča in kmetijstvo

V letu 2014 se svetovni dan mokrišč navezuje na mednarodno leto družinskega kmetovanja in bo potekal na temo »Mokrišča in kmetijstvo: partnerja za razvoj«, s čimer želi Ramsarska konvencija v središče pozornosti postaviti nujnost sodelovanja med mokrišči in kmetijskimi sektorji, vključno z vodnim, za doseganje najboljših skupnih rezultatov.
Mokrišča kmetijstvo pogostokrat ovirajo in njihovo izsuševanje zaradi pridobivanja kmetijskih površin se nadaljuje. Vendar pa ključna vloga mokrišč v kmetovanju postaja vedno bolj jasna in obstajajo uspešni načini kmetovanja, ki podpirajo obstoj in življenje mokrišč.

Beri več
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios