O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Zadnje novice

02.02.2016

Svetovni dan mokrišč

Od leta 1971 obeležujemo 2.februar kot Svetovni dan mokrišč. Sečoveljske soline so mokrišče, ki je uvršeno na seznam svetovno pomembnih močvirij pod okriljem Ramsarske konvencije. Ta konvencija obvezuje države pogodbenice k ohranjanju in razumni rabi mokrišč in poudarja, da so mokrišča pomembna ne le kot obmožje največje biodiverzitetne vrednosti, pač pa tudi kot vir ekosistemskih storitev - koristi ki nam jih daje narava - brez katerih človeštvo ne bi obstalo.

Beri več
28.01.2016

Thalasso Spa Lepa Vida se predstavlja na sejmu Natour Alpe-Adria 2016

Sejem Natour Alpe-Adria je največja sejemska promocija turizma v Sloveniji in že nekaj let tudi osrednja tovrstna prireditev v regiji. Sejem se je specializiral v ponudbo zelenega, aktivnega turizma, je sejem za popotnike, športnike, planince, pohodnike, aktivne rekreativce, tekače, kolesarje, ljubitelje adrenalinskih športov v naravi idr. Letos poteka od 27.1. - 30. 1. 2016, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Vabljeni v Marmorno dvorano, Hala B!

Beri več
<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja >>
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios