O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Zadnje novice

26.06.2014

Obnova nasipov vzdolž kanala Pichetto

V torek, 24.6.2014, je v KPSS potekala tiskovna konferenca, ki je potekala na plovilih, in na kateri so bili predstavljeni projekti, ki se izvajajo v Krajinskem parku Sečoveljske soline. Andrej Sovinc, vodja KPSS je predstavil projekt obnove nasipov vzdolž kanala Pichetto.

Beri več
24.06.2014

Odprtje učno - sprehajalne poti SALTWORKS

Podžupanja občine Piran Meira Hot in direktor podjetja Soline Pridelava soli d.o.o. Klavdij Godnič sta danes odprla sprehajalno pot na območju Fontanigge. Pot v skupni dolžini skoraj 2 km, deloma poteka po lesenem mostovžu nad solinskimi bazeni in se nadaljuje po zemeljski, utrjeni poti. Ob tej priložnosti je bila izvedena tudi tiskovna konferenca , ki je potekala na plovilih, in na kateri so bili predstavljeni projekti, ki se izvajajo v Krajinskem parku Sečoveljske soline.

Beri več
15.05.2014

Thalasso Spa Lepa Vida v soboto 17.5. ponovno odpira vrata

V našem Thalasso Spa vam v blagem zavetrju solnih polj ponujamo darove morje, ki krepčilno delujejo na telo, v organizmu vzpostavljajo ravnovesje, mu vračajo energijo ter hranijo in obnavljajo kožo. Na voljo so vam tretmaji z naravnimi izdelki, pridobljenimi v Sečoveljskih solinah. Solinsko blato in slanica - matična voda, sol, ter morska voda so najpomembnejši dejavniki talasoterapije na solinah. Od teh sta solinsko blato ter slanica - matična lužina s strani Ministrstva za zdravje priznana kot naravna zdravilna dejavnika.

Beri več
05.05.2014

Piranska sol je prejela zaščiteno geografsko označbo v EU

Evropska komisija je odobrila vnos štirih novih kakovostnih kmetijskih izdelkov v register zaščitenih označb porekla in zaščitenih geografskih označb. Med njimi sta tudi dva slovenska izdelka: Piranska sol in prekmurska šunka.Piranska sol je enaindvajseti proizvod iz Slovenije z označbo kakovosti na ravni EU.

Beri več
<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja >>

Mokrišča in kmetijstvo

V letu 2014 se svetovni dan mokrišč navezuje na mednarodno leto družinskega kmetovanja in bo potekal na temo »Mokrišča in kmetijstvo: partnerja za razvoj«, s čimer želi Ramsarska konvencija v središče pozornosti postaviti nujnost sodelovanja med mokrišči in kmetijskimi sektorji, vključno z vodnim, za doseganje najboljših skupnih rezultatov.
Mokrišča kmetijstvo pogostokrat ovirajo in njihovo izsuševanje zaradi pridobivanja kmetijskih površin se nadaljuje. Vendar pa ključna vloga mokrišč v kmetovanju postaja vedno bolj jasna in obstajajo uspešni načini kmetovanja, ki podpirajo obstoj in življenje mokrišč.

Beri več
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios