O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Zadnje novice

24.10.2014

Obnovitvena dela na centru za obiskovalce KPSS na Leri

Obiskovalce obveščamo, da so se od včeraj 23.10.2014 pričela obnovitvena dela na strehi Centra za obiskovalce. Po obnovi strehe, se bodo postopoma obnovili tudi notranji prostori centra, zato obiskovalce prosimo za razumevanje. Obenem se končujejo obnovitvena dela na razgledni ploščadi. Razgledna ploščad bo v kratkem spet na voljo obiskovalcem KPSS.

Beri več
08.10.2014

Druga mednarodna konferenca Adriatic Flyway

Od 30.9.2014 doo 03.10.2014 je v mestu Drač v Albaniji potekala "Druga mednarodna konferenca Adriatic Flyway", ki se je je udeležil tudi strokovni sodelavec KPSS I. Škornik s prispevkom "Securing favorable ecological status of species and Habitats and traditional Salinas: visitor management and salt-production process and Sečovlje Salina Nature Park" v soavtorstvu z A. Sovincem.

Beri več
<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja >>

Mokrišča in kmetijstvo

V letu 2014 se svetovni dan mokrišč navezuje na mednarodno leto družinskega kmetovanja in bo potekal na temo »Mokrišča in kmetijstvo: partnerja za razvoj«, s čimer želi Ramsarska konvencija v središče pozornosti postaviti nujnost sodelovanja med mokrišči in kmetijskimi sektorji, vključno z vodnim, za doseganje najboljših skupnih rezultatov.
Mokrišča kmetijstvo pogostokrat ovirajo in njihovo izsuševanje zaradi pridobivanja kmetijskih površin se nadaljuje. Vendar pa ključna vloga mokrišč v kmetovanju postaja vedno bolj jasna in obstajajo uspešni načini kmetovanja, ki podpirajo obstoj in življenje mokrišč.

Beri več
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios