O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Zadnje novice

23.07.2015

Otvoritev razstave LERA SKOZI RISBE SKUPINE “MATITE IN VIAGGIO”

V soboto, 25.7.2015 ob 19.00 bo v razstavni galeriji Lera, v Krajinskem parku Sečoveljske soline, otvoritev razstava grafičnih del italijanske skupine "Matite in Viaggio”, ki skupaj z Italijansko skupnostjo Piran, soustvarja dogodek " carnet de voyage ", razburljivo potovanje soli, belega zlata iz preteklosti.

Beri več
22.07.2015

Electric Villager 8 je namenjen zgolj prevozu uporabnikov Thalasso Spa Lepa Vida

Junija 2012 je pričel na Leri voziti električni "busek" Villager 8, ki je teden ali dva poizkusno prevažal obiskovalce od vhoda na Leri do Centra za obiskovalce (MMC). Danes pa je vozilo namenjeno le tistim obiskovalcem, ki gredo do SPA Lepa Vida, saj drugačen dostop do SPA centra ni mogoč. Električno vozilo Villager 8 ameriškega proizvajalca Ingersoll Rand je namenjeno prevozu 7 ljudi naenkrat, njegova največja hitrost pa ne presega 25 km/h.

Beri več
21.07.2015

Dela na projektu CARS-OUT! uspešno napredujejo

Projekt CARS-OUT! izvajamo od januarja 2015 in prvi rezultati so že vidni. Ekipa delavcev, ki izvaja terenska dela, marljivo dela in tako je protiprašna zaščita in utrditev obstoječe poti na Lero že skoraj zaključena, prav tako so dela za ureditev nove pešpoti na Lero v polnem teku. Izvedba teh del je zelo pomembna za dosego najpomembnejših ciljev projekta, to je popolno opustitev dostopa v park z motornimi vozili in okoljsko sprejemljiv obisk KPSS.

Beri več
21.07.2015

Ekskurzija pri norveškem partnerju CARS-OUT!

V preteklih dneh smo zaposleni v KP Sečoveljske soline in KP Strunjan v okviru projekta CARS-OUT! obiskali norveškega projektnega partnerja v Narodnem parku Jotunheimen. Prijazno osebje parka nas je vodilo preko najbolj zanimivih točk parka in nam med tem razložilo, kako je organiziran motorni promet v parku.

Beri več
21.07.2015

Prometni režim na mostu čez Jernejev kanal

Most čez Jernejev kanal na vhodu v Krajinski park Sečoveljske soline (KPSS) je zaprt za ves promet (za vozila in pešce) že nekaj mesecev. Zapora je posledica zahteve pristojne inšpekcije, ki je ugotovila, da most ni več varen. Upravljavcu KPSS je bilo naloženo, da most v najkrajšem možnem času sanira.

Beri več
<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja >>
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios