O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Zadnje novice

18.12.2014

SREČNO 2015

Želimo vam vesele praznične dni ter uspešno in zadovoljno novo leto 2015.

Beri več
12.12.2014

Kako obraniti kolonije čiger v Sečoveljskih solinah pred številno populacijo sivih vran in drugih zračnih plenilcev?

Siva vrana ob koncu prejšnjega stoletja ni bila pogosta ptica v Sečoveljskih solinah. Od takrat dalje pa se je populacija teh ptic izredno povečala. Živijo in gnezdijo na obrobju solin, v naseljih, kjer je ob vse številnejših človekovih odpadkih zanje vedno dovolj hrane. Včasih temu ni bilo tako in so ostre zime zdesetkale njihovo populacijo. Danes je tud vse manj naravnih plenilcev vran, predvsem kraguljev, ki so po naravni poti uravnavali vranje populacije.

Beri več
10.12.2014

Invazivne tujerodne rastlinske vrste tudi v KPSS

Z razvojem tehnologij in manjšanjem razdalj, ki so bile nekoč nepremostljive za širjenje določenih vrst, se povečuje število tujerodnih vrst. Te vrste se ne širijo po naravni poti, pač pa se v naše kraje priselijo s pomočjo človeka.

Beri več
04.11.2014

Prve nutrije v Sečoveljskih solinah

Nutrija je vrsta vodnega sesalca, ki izhaja iz Južne Amerike. Že v prejšnjem stoletju so jo prinesli v Evropo, kjer so jo gojili predvsem za krzno. Številne živali pa so iz ujetništva pobegnile, se naselile v vodah povsod po Evropi, kjer jim okolje očitno ustreza, poleg tega pa se izredno hitro razmnožujejo.

Beri več
24.10.2014

Obnovitvena dela na centru za obiskovalce KPSS na Leri

Obiskovalce obveščamo, da so se od včeraj 23.10.2014 pričela obnovitvena dela na strehi Centra za obiskovalce. Po obnovi strehe, se bodo postopoma obnovili tudi notranji prostori centra, zato obiskovalce prosimo za razumevanje. Obenem se končujejo obnovitvena dela na razgledni ploščadi. Razgledna ploščad bo v kratkem spet na voljo obiskovalcem KPSS.

Beri več
<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja >>

Mokrišča in kmetijstvo

V letu 2014 se svetovni dan mokrišč navezuje na mednarodno leto družinskega kmetovanja in bo potekal na temo »Mokrišča in kmetijstvo: partnerja za razvoj«, s čimer želi Ramsarska konvencija v središče pozornosti postaviti nujnost sodelovanja med mokrišči in kmetijskimi sektorji, vključno z vodnim, za doseganje najboljših skupnih rezultatov.
Mokrišča kmetijstvo pogostokrat ovirajo in njihovo izsuševanje zaradi pridobivanja kmetijskih površin se nadaljuje. Vendar pa ključna vloga mokrišč v kmetovanju postaja vedno bolj jasna in obstajajo uspešni načini kmetovanja, ki podpirajo obstoj in življenje mokrišč.

Beri več
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios