O parku

Spoznavati, dojemati Sečoveljske soline

Obiskovanje

Doživljati Sečoveljske soline

Zgodovina

Preteklost Sečoveljskih solin

Upravljanje

Razumeti odgovornost do KPSS

Galerija

Videti Sečoveljske soline

Kontakt

Kontaktni podatki KPSS

PROJEKT LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah

V Krajinskem parku Sečoveljske soline od oktobra 2010 izvajamo projekt LIFE MANSALT – Človek in narava v Sečoveljskih solinah. Glavni cilj projekta je ohraniti biotsko raznovrstnost na solinah.
"Projektna sredstva zagotavljata LIFE finančni instrument Evropske skupnosti in Vlada Republike Slovenije"

Beri več

Zadnje novice

25.03.2014

Google v KPSS nadaljuje z nahrbtnikom Trekker

Julija je Google začel s fotografiranjem ulic v Sloveniji in posneto že vključil v Google Street View Slovenija. Sedaj lahko pregledujemo ulice in vidimo hiše in vse ostalo, kar nas zanima. Danes so pričeli s fotografiranjem parkovnih poti v KPSS s pomočjo nahrbtnika Trekker.

Beri več
19.03.2014

Čistilna akcija v KPSS

Potekala bo v Krajinskem Parku Sečoveljske Soline (KPSS) dne 22.3.2014 ob 10.00 uri Tradicionalna čistilna akcija OČISTIMO SOLINE je za naše okolje zelo pomembna, zato Vas vabimo, da se nam tudi letos pridružite in sicer v soboto 22.3.2014 ob 10. uri na vhodu v KPSS na mostu čez Jernejev kanal na Leri, kjer se bomo razdelili v več skupin in počistili odpadke, ki jih je v zadnjem letu sem nanesli veter, voda, žal pa tudi ljudje.

Beri več
06.03.2014

Vabilo na ustvarjalno delavnico društva Anbot

Po starem izročilu se na "Gregorjevo", 12. marca ptički ženijo zato Društvo Anbot Piran vabi v ponedeljek, 10. marca 2014 ob 17.00 uri v prostore društva Anbot na Tartinijevem trgu 7 na delavnico "Ptički se ženijo".

Beri več
<< Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja >>

Mokrišča in kmetijstvo

V letu 2014 se svetovni dan mokrišč navezuje na mednarodno leto družinskega kmetovanja in bo potekal na temo »Mokrišča in kmetijstvo: partnerja za razvoj«, s čimer želi Ramsarska konvencija v središče pozornosti postaviti nujnost sodelovanja med mokrišči in kmetijskimi sektorji, vključno z vodnim, za doseganje najboljših skupnih rezultatov.
Mokrišča kmetijstvo pogostokrat ovirajo in njihovo izsuševanje zaradi pridobivanja kmetijskih površin se nadaljuje. Vendar pa ključna vloga mokrišč v kmetovanju postaja vedno bolj jasna in obstajajo uspešni načini kmetovanja, ki podpirajo obstoj in življenje mokrišč.

Beri več
KPSS © 2006 - 2011, Vse pravice pridržane!   |  Spletni piškotki Izdelava spletnih strani: Editor Studios